Recept

Här är receptet till lammytterfilén jag bjöd på de 19 januari 2012. Jag brukar öka på grundreceptet med minst 50%, beroende på vilka som ska äta

Det här behövs till 4 pers:
600 g
lammytterfilé
1 tsk salt
1/2 tsk nymald svartpeppar
150 g fetaost
75 g torkade tomater i olja
1 msk av oljan från
tomaterna

Olivpotatis:
800 g färsk potatis
2 msk olivolja
1 tsk
gourmetsalt
ca 1 msk färska timjanblad
1 dl skivade tagasciaoliver


Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Olivpotatis: Skrapa potatisen och halvera den. Salta och strö på
repad timjan. Stek potatisen i en långpanna med olja i mitten av
ugnen ca 20 min. Blanda ner oliverna.
3. Skär filéerna i 4-5 cm breda bitar. Salta,
peppra och bryn dem i smör ca 1 min på varje sida. Lägg dem i en
ugnssäker form.
4. Mosa fetaosten. Hacka tomaterna och blanda dem med osten
och 1 msk av oljan. Toppa köttet med blandningen.
5. Sätt in köttet ca 10 min i mitten av ugnen tills temperaturen är 60°.
 Sätt eventuellt in och värm potatisen en stund.
6. Servera köttet nygratinerat med
potatis och nektarinsallad.

 

 

När vi var hemma hos mig den 29/9 -11 så bjöd jag på Lammfärspaj och till efterätt en äppelpaj.

Receptet till den goda Lammfärspajen fann jag på www.tasteline.com/Recept/Lammfärspaj_mec

Hälsningar Anna

 

När vi var hos mig den 25/8 bjöd jag på limemarinerade grillade kycklinglårfiléspett med limesås och klyftpotatis samt en krispig sallad med melon.

Till dessert hade jag gjort en brownie med hasselnötter och mandel serverat med vaniljglass.

Hälsningar Ulrica